Eğitim Yönetimi ve Denetimi Yüksek Lisans Programı [1. ve 2. Öğretim]

Programın Amacı:    Programın amacı, okullara, Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer kurumlara yönetici ve denetmen yetiştirmek; üniversitelerin ilgili bölümlerine öğretim elemanı yetiştirmek; Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kurumlarda çalışan öğretmen, yönetici ve denetmenlerin mesleki yeterliklerini yükseltmek, okul yöneticiliği ve eğitim denetmenliği alanında uzman yetiştirmektir.

Kayıt Kabul Koşulları:

  • Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezli Yüksek lisans 1. veya 2. öğretim programı için, öğrenciler başvuracakları programın lisansüstü giriş sınav şartlarını yerine getirmelidirler.

 Programın Süresi İçeriği:

  • Yüksek lisans programının normal eğitim süresi 2 yıldır.  Öğrencilerin 7 zorunlu ders, 2 seçmeli ders, seminer dersini tamamlamaları gerekmektedir. Dersler kuramsal ve uygulamalı olarak yürütülmektedir. Öğrenciler ders dönemi sonrasında tez çalışması yapmaktadırlar.

Yeterlilik ve Mezuniyet Koşulları: Mezun olabilmek için öğrencilerin programdaki tüm dersleri alması ve özgün bir araştırma yaparak bu araştırmayı tez haline getirip bir jüri önünde sunması ve başarılı olması gerekmektedir

Mezun İstihdam Alanları:  Mezuniyet sonrasında yurt içinde ve dışında eğitim yönetimi yanında denetim gibi alanlarda istihdam edilebilirler. Akademik çalışmalar yapabilirler. Özel ya da Kamu Üniversitelerinde akademisyen olarak görev yapabilirler.

 

Programa ait ders programına ulaşmak için lütfen tıklayınız.