Eğitim Programları ve Öğretim Tezli Yüksek Lisans Programı

Programın Amacı:    Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programının amacı; Türk eğitim kurumlarında (resmi-özel, örgün-yaygın), eğitim birimlerinde, eğitim-öğretim programlarının geliştirilmesi ve öğretim sürecinin daha etkili hale getirilmesinde bilgi, beceri, değer ve tutumlarını yeterli düzeyde kazanmış eğitim/bilim uzmanı yetiştirmektir.

Kayıt Kabul Koşulları:

  • Alan İçi Mezuniyet Koşulu: Eğitim Fakültesi mezunu olmak.

  • Mezuniyet Koşulu: Adaylar, YÜKSEK LİSANS için lisans derecesine ve 100 üzerinden en az 65 not ortalamasına sahip olmalıdır.

  • Yabancı Dil Koşulu: Adaylar 100 üzerinden en az 50 puana sahip olmalıdır.

  • ALES Koşulu: Adaylar, EA alanından  en az 60 puana sahip olmalıdır. 

 Programın Süresi İçeriği:

  • Programın süresi 2 yıldır. Programda 7 zorunlu, 9 seçmeli ders ve seminer dersi yer almaktadır. Dersler kuramsal ve uygulamalı olarak yürütülmektedir. Öğrenciler Tez çalışması yapmaktadırlar.

Yeterlilik ve Mezuniyet Koşulları: Yüksek lisans mezuniyeti için 7 zorunlu, 1 seçmeli ve seminer dersinden (24 krediyi tamamlanması gerekmektedir) başarılı olmak zorundadır. Öğrenciler alanla ilgili, özgün araştırmaya dayalı bir tez hazırlamak ve başarılı olmak durumundadırlar.

Mezun İstihdam Alanları:  Mezuniyet sonrasında yurt içinde ve dışında resmi ve özel tüm eğitim kurumlarında eğitim programları ve öğretim uzmanı olarak görev alabilirler.

 

Programa ait ders programına ulaşmak için lütfen tıklayınız.