Eğitim Programları ve Öğretim Doktora Programı

Programın Amacı:    Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı Doktora Programının amacı; Türk eğitim kurumlarında (resmi-özel, örgün-yaygın), eğitim birimlerinde, eğitim-öğretim programlarının geliştirilmesi ve öğretim sürecinin daha etkili hale getirilmesinde bilgi, beceri, değer ve tutumlarını yeterli düzeyde kazanmış, program hazırlama çalışmalarına rehberlik yapabilen, program geliştirme alanında bilimsel ve akademik özgün çalışmalar yaparak alanının gelişmesine katkıda bulunabilen eğitim/bilim doktorları yetiştirmektir.

Kayıt Kabul Koşulları:

  • Alan İçi Mezuniyet Koşulu:Eğitim Programları ve Öğretim Tezli Yüksek Lisans Programından Mezun olmak.

  • Alan Dışı Mezuniyet Koşulu: Eğitim Bilimleri Alanı ile ilgili Tezli Yüksek Lisans Programların birinden mezun olmak. Bilimsel Hazırlığa tabi tutulabilir.

  • Mezuniyet Koşulu: Adaylar, DOKTORA için yüksek lisans derecesine ve 100 üzerinden en az 75 not ortalamasına sahip olmalıdır.

  • Yabancı Dil Koşulu: Adaylar 100 üzerinden en az 55 puana sahip olmalıdır.

  • ALES Koşulu: Adaylar, EA alanından en az 70 puana sahip olmalıdır.

 Programın Süresi İçeriği:

  • Programın süresi 4 yıldır. Programda 7 zorunlu, 22 seçmeli ders ve seminer dersi yer almaktadır. Dersler kuramsal ve uygulamalı olarak yürütülmektedir. Öğrenciler Tez çalışması yapmaktadırlar.

Yeterlilik ve Mezuniyet Koşulları: Doktora programından mezun olabilmek için öğrenciler 7 zorunlu 2 seçmeli ve 1 seminer dersinden (27 krediyi tamamlanması gerekmektedir) başarılı olmak zorundadır. Öğrenciler alanla ilgili, özgün araştırmaya dayalı bir tez hazırlamak ve başarılı olmak durumundadırlar.

Mezun İstihdam Alanları:  Mezuniyet sonrasında yurt içinde ve dışında resmi ve özel tüm eğitim kurumlarında eğitim programları ve öğretim alanında doktor ünvanı ile görev alabilirler.

  

Programa ait ders programına ulaşmak için lütfen tıklayınız.