Eğitim Yönetimi ve Denetimi Doktora Programı

Programın Amacı:    Programın amacı Eğitim Fakültesi mezunlarının yüksek lisans düzeyinde sahip olduğu yeterliklere dayalı olarak, Eğitim yönetimi ve denetimi ile ilgili alanlarda ve konularda bilimsel araştırma yapabilecek bilgileri ve etik değerleri uzmanlık düzeyinde geliştirebilmiş, eğitim yönetimi ve denetimini içeren konuları disiplinler arası yaklaşımla analiz, sentez ve yorumlama yaparak yeni bilgiler oluşturabilen, kişisel ve mesleki gelişime açık eğitim doktorları yetiştirmektir. 

Kayıt Kabul Koşulları:

  • Eğitim Yönetimi ve Denetimi Doktora Programı için öğrenciler lisansüstü eğitimini başarıyla tamamlamış olmalı ve doktora giriş sınav şartlarını yerine getirmelidirler.

 Programın Süresi İçeriği:

  • Doktora programının normal eğitim süresi 4 yıldır. Öğrencilerin 7 zorunlu ders, 2 seçmeli ders ve seminer dersini tamamlamaları gerekmektedir. Dersler kuramsal ve uygulamalı olarak yürütülmektedir. Öğrenciler ders dönemi sonrasında tez çalışması yapmaktadırlar.

Yeterlilik ve Mezuniyet Koşulları: Mezun olabilmek için öğrencilerin programdaki tüm dersleri almaları ve özgün bir araştırma yaparak bu araştırmayı tez haline getirip bir jüri önünde sunması ve başarılı olması gerekmektedir.

Mezun İstihdam Alanları:  Mezuniyet sonrasında yurt içinde ve dışında eğitim yönetimi yanında denetim gibi alanlarda istihdam edilebilirler. Akademik çalışmalar yapabilirler. Özel ya da kamu üniversitelerinde akademisyen olarak görev yapabilirler.

 

Programa ait ders programına ulaşmak için lütfen tıklayınız.